Szerző
Kozma Andor

Kozma Andor

teljes nevén Leveldi Kozma Andor, költő és műfordító

1861. január 12. — 1933. április 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1247 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. szeptember 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Kozma Andor

Ó, jer felém...

Ó, jer felém, ha szunnyadok,
Halkan, lábujjhegyen,
Hogy míg szemed reám ragyog,
Az álmom szép legyen.

Ó, jer felém, ha görnyedek
Az íróasztalon.
Míg rajtam függ tekinteted
Édesb lesz a dalom.

Ó, jer felém, ha sok, nehéz
Gondban töprenkedem.
Míg szép szemed szemembe néz,
Nem súly a gond nekem.

Ó, jer felém, jer bármikor,
Jer halkan, könnyedén!
Kedves nekem akármi sor
Amíg te jősz felém.

S te jer felém, ó, kedvesem,
Ha szólít a halál,
Hajolj fölém szép csendesen -
És lelkem égbe száll.

Kozma Andor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!