Gyakran Ismételt Kérdések

Regisztrált felhasználónévvel kapcsolatos kérdések

Nem tudok belépni. Mit csináljak?
Hogyan tudom törölni a regisztrációmat?

Az oldal funkcióival kapcsolatos kérdések

Hogyan működik a kedvencnek jelölés?
Mi az a figyelő?
Mik azok a címkék?
Hogyan működik a megosztás?
Mi alapján van a toplista kiszámítva?

Egyéb

Felhasználhatom az oldalon lévő verseket a saját honlapomon?
Miért nem stimmelnek a számok, ha ki vagyok jelentkezve?
Tetszik az oldal. Hogyan tudok segíteni nektek?
Nem találtam meg a kérdésem a GyIK-ban!

Regisztrált felhasználónévvel kapcsolatos kérdések

Nem tudok belépni. Mit csináljak?

Gyors válasz: Használd az elfelejtett jelszó funkciót!

Bővebben: Ha elfelejtetted a jelszavadat, használd az elfelejtett jelszó funkciónkat! Amennyiben a felhasználónevedre sem emlékszel, az e-mail címedet is megadhatod helyette. Ha így sem sikerül belépned, írj a koordinátornak, mellékelve minél több olyan információt, amiről csak te tudhatsz (regisztrált e-mail cím, internet szolgáltatód neve, kiket követsz az oldalon, mit állítottál be a Figyelődben)!

Hogyan tudom törölni a regisztrációmat?

Gyors válasz: Itt.

Bővebben: Amennyiben törölni szeretnéd a regisztrációdat, bejelentkezés után ezen az oldalon teheted meg azt.

Az Internet jellegéből adódóan a törölt tartalmak továbbra is fennmaradhatnak az Eternus.hu-tól független keresőkben, archívumokban, illetve tőlünk tartalmat átvevő oldalakon. Az Eternus.hu ezekkel az oldalakkal semmilyen kapcsolatban nem áll, és az általuk közölt tartalomért, illetve annak eltávolításáért semmilyen felelősséget nem vállal. Az Eternus.hu nem tudja garantálni a közölt tartalmak Internetről való végérvényes eltüntethetőségét, pusztán az Eternus.hu oldalról való törlésért felel.

Az oldal funkcióival kapcsolatos kérdések

Hogyan működik a kedvencnek jelölés?

Gyors válasz: A   ikon segítségével.

Bővebben: Ha bejelentkezés után egy vers mellett jobbra lévő   ikonra kattintasz, az adott vers bekerül a kedvenceid közé, és a továbbiakban a "Kedvencek" menüpont alól is elérheted azt. Egy újabb kattintás segítségével kiveheted a verset a kedvenceid közül.

Mi az a figyelő?

Gyors válasz: Ha egy költőt figyelni kezdesz, a Figyelőben megjelenik, ha új verse került fel.

Bővebben: Ha bejelentkezés után egy szerzőnél vagy egy versnél lévő   ikon segítségével figyelni kezdesz valakit, annak a költőnek az újonnan publikált versei a Figyelő menüpont alatt is megjelennek neked, hogy semmiképp ne maradj le róluk. Egy újabb kattintás segítségével a szerzőket kiveheted a figyeltek listájáról. Az általad figyelt költők listája nem publikus.

Mik azok a címkék?

Gyors válasz: A versek tartalmát leíró rövid kis szavak.

Bővebben: Az oldalon lévő verseket lehetőség van címkékkel ellátni, nem létező "kategóriákat" létrehozva ezáltal. Minden vers oldalán megtalálhatóak az adott vershez hozzáadott címkék, melyekre rákattintva az összes olyan vers kilistázásra kerül, amelyhez valaki a megadott címkét társította. A címkék oldalán a versekhez adott népszerű címkéket összegyűjtve is megtalálod.

Címkét bármelyik bejelentkezett tag hozzáadhat egy műhöz a vers oldalán, és a saját címkéit bárki törölni tudja.

Egy vershez maximum 15 címke adható.

A címkék hozzáadása során törekedj arra, hogy olyan címkéket használj, amelyek már léteznek, illetve vélhetően mások is használni fogják majd. A versekhez csak releváns címkéket adj hozzá, és csak a fő témájához kapcsolódóan (ne adj például "kutya" címkét egy vershez, ha abban meg van említve egy kutya, de alapvetően teljesen másról szól). Igyekezz ragozás nélküli főneveket használni a vers fő témájának, típusának jellemzésére.

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az irreleváns vagy nem megfelelően használt címkéket törölje, és a rendszerrel visszaélő tagok címkézési jogát letiltsa.

Hogyan működik a megosztás?

Gyors válasz: A vers oldalán található gombok segítségével tudod megosztani versedet.

Bővebben: A vers oldalán található megosztás gombok segítségével ismerősid figyelmét is felhívhatod az egyes versekre. Ezeknek a funkcióknak a használatához szükséges, hogy a választott szolgáltatásban regisztrált tag legyél.

  • Facebook: A Facebookon történő megosztáskor a vers linkje minden ismerősöd kezdőoldalán megjelenik.
  • Twitter: A Twitter egy mikroblog szolgáltatás, ahol rövid, 140 karakter hosszú bejegyzéseket lehet megosztani azokkal az emberekkel, akik feliratkoztak a csatornádra, és így követnek téged.
  • Tumblr: A Tumblr egy ingyenes szolgáltató, ahol bárki készíthet magának saját blogot.

Mi alapján van a toplista kiszámítva?

Gyors válasz: A kedvencnek jelölések alapján.

Bővebben: A toplista a kedvencnek jelölések alapján készül. Az egyes tagok kedvenc jelölései az oldalon történő aktivitásuk függvényében különböző mértékben számíthatnak bele a toplista eredményébe.

Egyéb

Felhasználhatom az oldalon lévő verseket a saját honlapomon?

Gyors válasz: Egyes verseket igen, de nem másolhatod le az adatbázisunkat.

Bővebben: Az oldalon szereplő versek szerzői jogi védelme lejárt, ezért azok szabadon utánközölhetőek. Az Eternus válogatása gyűjteményes műnek minősül, és szerzői jog védi, ezért a versek tömeges átvételéhez, a kategóriák és a címkék újrapublikálásához írásbeli engedélyünk szükséges.

A Vers az oldaladra menüpont segítségével a legújabb verseink folyamatosan frissülő listáját vagy véletlenszerűen változó verseket is megjeleníthetsz honlapodon, akár különböző kategóriákra vagy a kedvenceidre szűkítve a válogatást.

Miért nem stimmelnek a számok, ha ki vagyok jelentkezve?

Gyors válasz: Sok a látogatónk, ezért gyorsítótárat használunk.

Bővebben: Az Eternus.hu-t minden nap rengeteg olvasó keresi fel, ezért az oldal terhelésének csökkentése érdekében bizonyos adatokat átmenetileg gyorsítótárban tárolunk, és csak meghatározott időközönként frissítünk. Ez a bejelentkezett felhasználókat nem érinti, ha viszont kijelentkezve nézed az oldalunkat, sok helyen régebbi, elmentett adatokat látsz a legfrissebbek helyett. Emiatt előfordulhat, hogy a versek listájánál azt látod, hogy egy verset csak ketten jelöltek kedvencnek, a vers oldalára lépve viszont már hármas számmal találkozol; vagy azt látod, hogy egy verset még csak 12-en néztek meg, de belépés után ez a szám 120-ra ugrik fel. Ha néhány óra múlva visszanézel, ezek az értékek valószínűleg már szinkronba kerülnek.

Tetszik az oldal. Hogyan tudok segíteni nektek?

Gyors válasz: Ha tetszik az oldal, mutasd meg ismerőseidnek is, vagy helyezz el egy ránk mutató linket a weboldaladon!

Bővebben: Örülünk, hogy tetszik az oldal! Köszönjük, ha megmutatod ismerőseidnek is, vagy elhelyezel egy ránk mutató linket a saját weboldaladon. Ez utóbbihoz segítséget is nyújtunk ezen az oldalon. Ha szeretnéd, megjelenítheted a legújabb verseink címét, vagy akár véletlenszerű verseket is az oldaladon. Ehhez itt találsz útmutatót.

Nem találtam meg a kérdésem a GyIK-ban!

Gyors válasz: Írj nekünk!

Bővebben: Ez a GyIK - ahogy a neve is mutatja - csak a gyakran ismételt kérdésekkel foglalkozik. Ha más kérdésed van, nyugodtan írj nekünk.