Szerző
Sárközi György

Sárközi György

költő, író, szerkesztő és műfordító

1899. január 22. — 1945. március 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 296 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. július 10.

Megosztás

Címkék

Sárközi György

A legkisebb titok

Sok titka közül egy kicsiny titkát
Az Uristen ugy belém vetette.
Mint Dárius ejtett nevetve
A habokba egy hitvány aranypénzt.

S e buboréknyi szent titok után
Halak ezrede surran és tátog:
Minden acsargók s minden barátok,
Hogy fölfalják, ami bennem titok.

Ó, hadd bujtassam szép csillogásom
Alázatosan a sötét iszapba,
Mint megáldozott lány oson a padba,
Összetett kézzel, s lehajtott fővel.

Sárközi György aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!