Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1095 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék

Sükei Károly

Szivemen a' rózsa...

Szivemen a' rózsa,
Szerelem rózsája;
Verőfényes kertje
Ifjuságod bája.
Ragyogó, derengő,
Örök fényben égő,
Mint a' tündérkertek
Szép földén keletnek.

Eltünik, elmulik
Fiatal szépséged...
Én szeretni foglak
Jó angyalom, téged!
Tied lesz életem,
Élni fog szerelmem
Ifjuságod romján -
Mint a' zöld borostyán.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!