Szerző

Ligeti Ernő

erdélyi magyar író, publicista és szerkesztő

1891. február 19. — 1945. január 11.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 427 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. november 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ligeti Ernő

Vers a valóság kerülgetéséről

Szédülten verset költeni,
búbánatot felkölteni,
látni, mennyi rossz van -
Inkább aludni hosszan.

Csákányt ragadni tétován,
aknára szállni még korán,
még korán bizonnyal -
fázom tőle iszonnyal.

Inkább derülten, könnyedén
élni, mint egy vőlegény,
díványon elheverni,
egy pakk kártyát keverni.

Naponta inget váltani
s néhány nőt megáldani
s nyakkendőt bő csokorba
s cilindert hébe-korba.

Kabátra varrni gombot és
cipőre adni gondot és
ügyelni a szivarra,
nem nézni erre-arra.

Nem fülelni semerre,
s legfőképpen a mellre,
kiben a szív van és e
bolond lét szenvedése.

Mint egy nagyszerű bálon,
Legyen babám az álom,
Kezét nyugtassa rajtam,
másik kezén az ajkam.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!