Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1850 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. szeptember 29.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Szenes Hanna

A football

Először csak a fiatalok kezdték
S az öregek csóválták a fejüket
Mi lelte ezeket a gyerekeket
Hogy elvesztették a fejüket.

Hogy kisgyerekek módjára
a labdát rugdossák
És hogy az utolsó fillért is
A magyar-osztrák mérkőzésre dugdossák.

S aztán (csak a gyerekek kedvéért)
Elmentek egy érdekes mérkőzésre
És mint szigorú, zord bírák
Mentek fel a nézőtérre.

De mikor repült a labda
S a közönség éljent kiált,
Az apa a székre felállva
Túlkiabálta a fiát.

1933. szeptember

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!