Szerző

Palágyi Lajos

költő és tanítóképzőintézeti tanár

1866. április 15. — 1933. március 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1048 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. január 5.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Palágyi Lajos

Van-e még?

Van-e még fájdalom,
Melyet nem kellett végigállanom?
Tart-e számomra még
Valami új, nagy sors-csapást az ég?

Van-é lelkembe rés,
Ahová még hatolhat szenvedés?
Maradt-e birtokom,
Amelynek vesztét majd sirathatom?

...Rémület száll belém.
Van a világon, van mi még enyém:
Leányom, hitvesem...
Előled óh, hogy rejtsem, istenem?!

Palágyi Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!