Szerző
Kisfaludy Atala

Kisfaludy Atala

költőnő

1836. április 6. — 1911. február 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1526 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. december 12.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Kisfaludy Atala

Hadd maradjon sejtelemnek...

Hadd maradjon kimondatlan
A szó, mely ajkamon lebeg;
Ne halljad te soha, soha;
"Hadd maradjon sejtelemnek."

Ne tudd te meg, hogy kihez szól
A sok dal és a sok ének, -
És hogy mi zeng e dalokban,
"Hadd maradjon sejtelemnek."

Ha sirba visz a búbánat
S hideg hant alá temetnek,
Ne tudd te, mi ölt meg engem,
"Hadd maradjon sejtelemnek."

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!