Szerző
Tóth Lőrinc

Tóth Lőrinc

ügyvéd, kúriai elnök, dráma- és szakíró

1814. december 17. — 1903. március 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1109 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Lőrinc

Báró és kalmár

Sziklai várából lecsapott a középkori báró,
S a kalmár kincsét s áruit elrabolá.
A tőzsér ma örül megvett bárói cimének
Ypszilon, X és más újkori nagyratörő.
Így fizet a Nemezis. Kik előbb kalmárra vadásztak,
Most a kalmárnak rabjai, vagy - vejei.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!