Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 885 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pósa Lajos

Tilosba ment a gazd'uram nyája...

Tilosba ment a gazd'uram nyája,
Minek is van csillagszemű lánya!
Mikor az a két csillag rám ragyog:
Felejtem, hogy juhászbojtár vagyok.

Ki mondja meg: ugyan mit csináljak?
Megint, megint híja van a nyájnak.
Adja nekem gazd'uram, a lányát!
Majd ugy jobban megőrzöm a nyáját.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!