Szerző
Petőfi Sándor

Petőfi Sándor

születési nevén Petrovics Sándor, magyar költő, forradalmár, nemzeti hős, több mint ezer verset írt rövid élete alatt

1823. január 1. — 1849. július 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2040 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. december 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Petőfi Sándor

Hazatérés

Te szép halászleányka,
Hajtsd partra csolnakod;
Jőj, s űlj le oldalamhoz,
És nyujtsd nekem karod.

Fejecskéd tedd szivmre,
S ne félj, ne oly igen,
Hisz gondtalan naponként
Jársz a vad tengeren.

Tengerhez szűm hasonló,
Van rajt vész, ár, apály;
És mélyen fenekében
Nem egy szép gyöngy is áll.

Németből Heine után, Pápa, 1842. február

Petőfi Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!