Szerző

Lendvai István

költő és újságíró

1888. július 5. — 1945. március 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 205 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. április 25.

Megosztás

Címkék

Lendvai István

Intelem 1940-ben

Akárhová huz szived és agyad,
akárki a kedvenc vitézed: a
Duna táján megvonva magad,
te csak Hazád nézzed.

Akármint zug a világfergeteg,
s riasztóul minden nap mást ad,
s bár körötted mindenki lázbeteg:
te csak Hazád lássad.

Végig e Földön vér és iszonyat
rémítsen bár várost és falvat,
s bár egy világot téboly riogat:
te csak Hazád halljad.

Nehéz a szó most, az igaz beszéd,
sok ál-igét hazugság mondat.
Ám vesd meg bérelt szájak vad neszét:
te csak Hazád mondjad.

Budapest

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!