Szerző
Bulyovszky Gyula

Bulyovszky Gyula

ügyvéd és hírlapíró, a márciusi ifjak egyike

1826. április 5. — 1883. április 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 307 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. március 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bulyovszky Gyula

K. J. koszorujába

Mint jó testvér testvért ölelni fut,
E költemény hozzád is ugy röpül. -
Dal vagy te hölgy - az ihletés dala,
Szinészetünk dicsőitéseül.

Hóarczidon bájfürtid árnyiban
Mi hint el olly varázs hatalmakat?
Együtt mosolygunk, érzelgünk veled,
A köny szemünkből egyszerre fakad.

Az álérzelmek mély csatáji közt,
Kebledben egy szent lángvirág hevül,
Honról ha szólsz, honért ha zeng szavad,
Az nem lehet, hogy szinbül lelkesülj!

kedves virág honunk szebb hajnalán,
Hiuság, dics ne tántoritsanak,
Hogy koszorut arczod rózsáibul
Szentségbitorlók soh' se fonjanak!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!