Szerző

Benőfy Soma

katolikus esperes-plébános, népdalgyűjtő, költő és író

1821. — 1887. október 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 417 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. március 29.

Megosztás

Címkék

Benőfy Soma

A kis játszó

Játékszerül hogy csillagot
Mennyről atyád nem adhatott,
Sírtál, te kis fiú, sokat;
Kicsiny szíved rá megszakadt!

Most csillagot ad ő neked,
Legjobb atyád, az istened;
Már nem sírsz, úgy-e gyermekem,
Hisz játszhatol a mennyekben?!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!