Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 213 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. március 29.

Megosztás

Címkék

Bárd Miklós

A trianoni vándor

A korzó népét nem izgatja már:
Öngyilkost hánytorgat az ár,
De a hajósok rúdra kaptak:
"Azért se adjuk a haboknak!"
"Utána!" - s mig fölhajt az estben
A ladik- és a hullaverseny,
Fogadnak rá a pestiek:
"Nem érik el!" Nagyon siet
A trianoni vándor.
Nem bírta ki a trianoni átkot,
"Jól tette - mondják - odébb állott."
Felbukkan - nézem: úrifajta,
De tikkadozik már a hajsza,
Gégébe markol ez a sport. -
S a jobb part népe hiába rikolt,
Hogy kibukkant az árból,
Elcsüggednek az evezők.
Jobban bírta a hajcihőt
A trianoni vándor.

1926.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!