Szerző
Vachott Sándor

Vachott Sándor

költő, író, ügyvéd

1818. november 17. — 1861. április 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 604 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. március 11.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Vachott Sándor

Merengés

Gonddal jár a gondolat,
Gondtalanság unalommal,
A gyönyörrel szédülés,
Érező szív fájdalommal.

Életünkben az bajunk,
Hogy nyugodni ritka perc hagy,
S a halál azért riaszt,
Mert nyugalma végtelen nagy.

Melyben én a tiszta kéjt
S a vigasztalást találom,
Sem halál, sem élet az,
Egy közép: a boldog álom.

Vachott Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!