Szerző

Barna Ignác

fogorvos, költő és tanár

1822. február 2. — 1894. november 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 448 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. március 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Barna Ignác

Szép vagy lányka...

Szép vagy lányka, ha enyelgesz,
Játszi kedvvel, vidor arccal;
Szebb, ha mélán elmerengesz
Szárnyat öltött vágyaiddal;
Legszebb, hogyha könytöl ázott
Arcodon sötét ború van,
Istennő vagy ekkor oh hölgy!
Honleányi bánatodban.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!