Szerző
Réthy László

Réthy László

etnográfus, numizmatikus, költőként Lőwy Árpád néven ismert

1851. november 21. — 1914. november 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 570 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. január 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Réthy László

Hódoló Cantate

Nagy ünnep van ma, - ritka nagy ünnep,
Hódoló népek ünnepet ülnek!

Mily dicső látvány, ily nagy kort érni:
Siessünk az Ég áldását kérni!

Nagy szíve, tudjuk forrón ver értünk (!!!???)
Csak egyet szól s mi mindent megértünk.

Népek imája száll fel az Égbe,
Hogy sok bölcs müvet hajtson még végbe

Isten áldása szálljon reája,
Soká zöldeljen - élete fája!

Tegye boldoggá sok szép országát,
S élje túl minden Atyafiságát!!!

I. F. J. dicsőséges élete 80-ik évfordulójára. 1910. augusztus 18.

Réthy László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!