Szerző
Balogh Zoltán

Balogh Zoltán

költő

1833. február 7. — 1878. június 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 330 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. január 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Balogh Zoltán

A te szemed...

A te szemed, a te szíved
Aranyos nap, rózsa liget:
Aranyos nap szemedfénye,
Rózsa liget a te szíved
Érzeménye...

Az én szemem, az én szívem
Sápadt csillag sötét éjjen...
Sápadt csillag pillantatom,
És fekete éj mellette
Búbánatom...

Az én szívem azért sötét,
Mert nem lehetek a tiéd,
Nem lehetünk eggyé soha:
Fut az éj, ha érkezik a
Napsugara...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!