Szerző
Ignotus Hugó

Ignotus Hugó

magyar költő, író és újságíró

1869. november 17. — 1949. augusztus 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 461 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. november 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (4)

Ignotus Hugó

Óda Vénuszhoz

Lábadhoz raktam koronám s palástom,
Lábadhoz hajtám fejedelmi főmet
S keskeny lábadnál örök áldozatként
Lobog a szívem.

Nézz kegyessen rám ragyogó lakodból,
Adj hivednek részt a nagy üdvösségből,
S olykor egy kis kínt bele, füszerszámul,
Isteni Vénusz!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!