Szerző

Margócsy József

evangélikus főesperes-lelkész

1837. február 12. — 1917. augusztus 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 371 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. október 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Margócsy József

Szenv-ének

Ki ver fel súlyos almomból,
Óh! nézd meg jó anyám!
Ki zeng oly édes dalt nekem,
Ily késő éjszakán.

Nincs semmi zaj, nincs semmi nesz
Csendes az éji magány,
Ki zengne mostan dalt neked
Szegény beteg leány.

Óh! ez nem földi zengemény
Mi nekem élvet ád. -
Egekbe hívnak angyalok
Anyám! jó éjszakát. -

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!