Szerző
Réthy László

Réthy László

etnográfus, numizmatikus, költőként Lőwy Árpád néven ismert

1851. november 21. — 1914. november 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 557 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. július 19.

Megosztás

Címkék

Réthy László

Szórakozott szerelmes.

Szerelmes ifjú, hő szivével
Mindég csak ott, csak "Nála" van,
Bármit tegyen, bárhogy legyen, csak
Az "Édest" látja untalan.

Ha ébred, első gondolatja:
Alszik-e még szép angyalom?
S képzelmét napközben feléje
Űzi, hajtja száz alkalom.

Ha virágot tűz gomblyukába,
Ha számol, ir vagy referál,
A lányka, az az égi tündér
Mindég ott van, előtte áll ...

Ha cimborák közé megy este,
Kikkel maholnap már szakit,
Bárkiért ürül a pohár, - ő
Koccint és gondol - "Valakit".

S fejét, szivét az édes mámor
Ringatja, mint sajkát a hab,
S egy kéjes érzés sugja halkan:
- Nem messze már a boldog nap ...

S hazatérőben, mikor a hold
Halovány fényét szórja szét,
Kipeseli a szűzi hóba
Imádottja édes nevét.

Réthy László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!