Szerző

Gulyás Pál

költő és tanár

1899. október 27. — 1944. május 13.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 479 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. július 19.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Gulyás Pál

A tiszta élet gyöngyei

Piciny szájából úgy bugyog elő
a lassu sírás,
mint szikla mélyéből a friss patak.
Óh ez nem fájdalom már,
hanem egy napsütötte tiszta csermely,
melyben halak úszkálnak,
apró ezüst halak.
Mikor én ezt a sírást hallom,
szemeim víg hajnalfényben rezegnek.
Óh szent ártatlanság!
Ha ő most tudná,
hogy nem sírás ez,
hogy ő most nem sír,
hanem parányi
báránylehelletű szájából
apró kis gyöngyök:
a tiszta élet gyöngyei peregnek!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!