Szerző

Dapsy Gizella

Nil néven író költő és óvónő

1885. január 18. — 1940. április 30.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 246 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. július 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Dapsy Gizella

Déryné estéje

Sorsának kusza selyemgombolyagját
Gyöngédtelenül markolták a párkák...
Tenyérnyi ablakában balzsaminák,
Bús aszterek álltak virágos vártát.

De tükre hű maradt még: visszabókol
Vígasztaló vidáman, szende szépen,
Pajzán, kecses negéddel néhanapján
És káprázatos királyasszonyképpen.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!