Szerző

Barina Vendel

írói álneve Kuthen Vendel, katolikus pap és költő

1834. október 20. — 1875. augusztus 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1205 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. június 3.

Megosztás

Címkék

Barina Vendel

Tavasz, tél

Becsülöm a tavaszt nagyon,
Minthogy sok virága vagyon;
De a drágalátos télnek,
Azért nyomába se léphet.

Virágot hoz völgyön hegyen?
- De a tél meg sonkát terem;
Nyilának a százszorszépek?
- De hát a kolbász mit vétett!

Tavasszal - azt se tagadom -
Madár dalol a gallyakon,
S mulatság van a bokorban,
- De télen meg disznótor van!!!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!