Szerző
Sárközi György

Sárközi György

költő, író, szerkesztő és műfordító

1899. január 22. — 1945. március 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 317 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. május 22.

Megosztás

Címkék

Sárközi György

Tépett zászlók

Kik nem szolgáltak soha két úrnak,
Zászlóink immár megfakulnak,
Tépettek, foszlottak, lyuggatottak;
Kik máig folt nélkül eljutottak.

Rongy, rongy, rongy minden lengetett kendő,
Minden föltartott zászló esendő,
Minden ember szó dúlthangú lárma,
Minden perc arca csalfa lárva.

Zűrzavarokban, visszás szelekben,
Mit tudod, lobogód merre lebben.
Mit bánod, ha az orkán el is ragadja,
S tárt, üres marokkal maradsz magadra?

Sárközi György aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!