Szerző

Ürmösi Károlyné

erdélyi magyar költőnő

1880. április 13. — 1938. augusztus 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 347 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. május 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Ürmösi Károlyné

Aggodalomban

Oh simogasd meg gyötrött lelkemet,
Mikor epedve száll, sóvárg Feléd.
Ha esdem biztatásod szent jelét,
Szellemkezed szivem érintse meg.
Ölelj, ölelj, ha kétség kínja mar
S reményvesztetten állok vételen...
Jóságkendőd törülje bús szemem
S hályog hulljon, mely tőlem eltakar.
Ringasd öledben csitult gyermeked,
Sugárzó lényed hassa át valóm...
Zord éj után, tündöklő hajnalon
Gyógyult szivem himnuszt zengjen Neked.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!