Szerző
Ölvedi László

Ölvedi László

költő

1903. május 22. — 1931. június 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 241 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. április 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ölvedi László

Újvár

Idegen éjszakákon
Lelkem sokszor feléd oson.
Reszkető karral megölellek
A messzeségből kicsi városom.

Ostoroztalak sokszor,
Feltéptem sok sajgó sebed,
S a régi vádoló szavakból
Csak egy maradt: a féltő szeretet.

Elszakadtam belőled
És elsodort az őszi szél,
Mint hervadt, vérszínű lombot-
Emléked mégis mindörökkön él.

Volt idő, hogy gőgösen,
könnyezve megtagadtalak,
Most érzem: a gyermek átkai
Bús életemre visszahullanak.

Vadvirágos temetőd
Pihentető sírhantja vár,
Hiába minden, odakerget
A meddő harc, a békítő halál...

Páris, 1927.

Ölvedi László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!