Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 655 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. március 17.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

Pincsi őnagysága

Óh, a kedves Pincsi nagysága,
De szépen fest a kalapja!
Csupa gyönyör, csupa csuda,
Nem látott ilyet Pest-Buda.

No, nézzed, de kevély alatta!
Ugyan bizony, honnan hozatta?
Párizsból? Na lám, na lám,
Hogy ezt mindjárt nem gondolám?

S szabad tudnom, Pincsi nagysága,
Ez a szép kalap, milyen drága?
Szóval nem tudja mondani?
A lábával számolja ki!

Oh, a kedves Pincsi nagysága,
A lábával, nézd, hogy kivágja!
Két első lábat felemel,
Pincsi nagysága így felel.

Eszerint hát, Pincsi nagysága,
Áll a kalap két koronába.
Hej, áll az többe is, de hát
Nem tud számolni kend tovább.

Hallja maga, Pincsi nagysága,
Csúnyán fest ám a kalapja.
Hol üresség a fej alatt,
Nem illik a tollas kalap.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!