Szerző
Tóth Árpád

Tóth Árpád

költő és műfordító

1886. április 14. — 1928. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 210 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Árpád

Kokovcev

Kokovcev, a kis vutki-flaska,
A háborúról csevege,
Hogy milyen drága csemege
Az ágyú-gombóc s puskaporos laska.

Mily jó e hősi lakoma,
Kifejté Kokovcev koma,
S ím, beszédének mi lett a vége,
Váratlanul megjött - a béke.

De azért még nem mondott ő le,
Hanem, mi is telhetne tőle,
Keservébe, de sőt buvába
Beleugrott, zsupsz! - a dumába.

1912.

Tóth Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!