Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1872 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 21.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

A nagyapa

Feljött már a nap az égen,
Nagyapa sétálni mégyen.
Nincsen otthon maradása,
Megy, hogy unokáit lássa.

Tele zsebje minden jóval,
Zörgő, dió -, mogyoróval.
S kabát alatt baba, puska...
Ihol, itt a nagyapuska!

Hé, gyerekek! Berta, Gyuszi!
Van-e pacsi? Van-e puszi?
Van bizony a nagyapának!
Neki százat is adnának.

Csókolgatják, ölelgetik,
A zsebjeit ürítgetik.
S baba, puska, kabát alul
Elékerül váratlanul.

Baba, puska, kard, ostorka,
S még sok minden jőnek sorba...
"Jaj Istenkém, mennyi játék!
Ennyit én még nem is láték!"

Tapsol, ugrál, Berta, Gyuszi,
Most van még csak pacsi, puszi!
S egész napon mind ez járja:
"Nincs a nagyapának párja!"

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!