Szerző

Gáspár Kornél

csillagász és költő

1874. — 1946.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 568 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 16.

Megosztás

Címkék

Gáspár Kornél

Hazai virágok

Kis kertben kedvesen bólint felém
A mályva, viola, bazsalikom
És én nagy, rejtelmes, mese-virágról,
Túlfinomult kelyhekről álmodom.

Szólít a rozmaring, a szarkaláb,
A rezeda, százszorszép s kankalin,
De telhetetlen vágyam messze jár,
Csodás szirmok színes virágain.

Marasztalón küldi meghitt szagát
A fodormenta üde levele
S szomjas szivem távol délnek, keletnek
Sejtett illat-csodáival tele.

Megvert egyszer finom igézetével
Valami sejtelmes mese-virág...
Gyógyítsatok meg kis testvéreim
Mályvák, rezedák, violák!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!