Szerző
Ábrányi Emil

Ábrányi Emil

költő, műfordító, újságíró

1851. január 1. — 1920. május 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 453 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 15.

Megosztás

Címkék

Ábrányi Emil

Ha rád...

Ha rád halotti fátyol
Idő előtt borúlna:
Be sok szív fájna érted,
Be sok szem könnye hullna!

De én egy végső csókkal
Hűlt ajkadat lezárva:
Én könnyü kedvvel mennék
Utánad a halálba!

1883

Ábrányi Emil aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!