Szerző
Fülöp Áron

Fülöp Áron

költő

1861. március 15. — 1920. október 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 610 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 15.

Megosztás

Címkék

Fülöp Áron

Árpád, Anti

Kecskerágó, sárga répa -
Ennek a fele sem tréfa!
Árpád s Anti összebujnak
- Csitt te, csitt te, hallga! -
Meglapulnak, súgnak-búgnak,
Édes anyjuk hallja?

No, most segíts vén szakállam,
Hogy én tüstént kitaláljam, -
Nagy fekete kalamáris,
Sugd meg, hogy mi készül?
Fakatona, generális,
Beszéld el könyv nélkül!

Hogy mi készül, jó barátom,
Hát én mindjárt kitalálom.
Piffeg-püffög, fütyörésző
Vasút készül már ma,
S azon megyünk, ha nem késő,
Holnap Kolozsvárra.

Azon viszünk - hajtsad, vágjad! -
Vásárfiát nagymamának,
Tíz pár csókot egy huzamba -
- Hanem most már ácsi!
Ha meghallja, még elmondja
Nagy bajuszu bácsi!

1895

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!