Szerző
Fenyő László

Fenyő László

költő, műfordító és kritikus

1902. november 9. — 1945. március 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 256 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 15.

Megosztás

Címkék

Fenyő László

Jelvények és formaruhák

Jelvények és formaruhák
között szédül az életünk.
A tavaszi delek puhák,
Jelvények és formaruhák -
sétálva is menetelünk.

Színek és fémek zavarát
issza a szem és viszolyog.
Jelvények és formaruhák,
diktátorok, s diktatúrák
nagy árnya imbolyog.

Emberi csendünk fuldokol,
lábhegyen jár a félelem
s űzötten szétnéz: Merre, hol?
Jaj, csak az ember nincs sehol,
az Ember, a jelvénytelen.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!