Szerző

Berde Mária

erdélyi magyar író, költő, műfordító és tanár

1889. február 5. — 1949. február 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 236 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Berde Mária

Kísértet

Izzott a nyár - nem baj, hogy elmúlt.
Nem fáj: a rózsa sírva elhullt.
De néha látom még a kertet,
Most hervadtan, kifosztva dermed.
S az erdőt túl a néma kerten,
A keskeny ösvényt hóbeverten.
Gallyat a szél a padra tördel,
A hold a hegy mögül kibukkan,
Mint rém, aki kísértni jő fel,
És akkor látom: ott egy árnyék,
Ki egy kis tűzért visszajár még,
Az avarban aluvó nyárért,
A hó alatt lábam nyomáért.

Ez fáj... úgy fáj... csak ezt ne tudjam.

Berde Mária aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!