Szerző
Petőfi Zoltán

Petőfi Zoltán

színész és költő, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia fia

1848. december 15. — 1870. november 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 900 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Petőfi Zoltán

Búdal

De meguntam már e hitvány életet!
Hiszen nekem nincs is senkim ki szeret;
Te vagy kis lány, te vagy magad egyedül,
Kinek szivén, sorsom miatt bánat ül.

De nincsen is a világon senki sem,
Kiért olyan hőn dobogna fel szivem,
Mint dobog fel az teérted szép leány,
Akinél nincs kedvesebbem, csak hazám!

És még te vagy, hü barátom, ki szeret,
Ki fönntartja én bennem még a hitet;
Ne volnátok, ma megásnám síromat,
Eltemetném velem együtt kínomat.

Csákó, 1864. november 28.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!