Szerző

Péteri Takáts József

író és megyei főjegyző

1767. március 18. — 1821. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 304 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 10.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Péteri Takáts József

A változó szerencse

Nem de! amíg csapogattad
Fa csigádat, szögdözött?
Most hever, mert nem bántattad,
Gyermek játékid között.

Így aki a szerencsének
Mindég lágy ölében ül,
A szép erkölcs öszvényének
Űzésében elhenyül:

De fel ébred a serénység,
S hasznának lesz látszatja,
Ha nyavalya, vagy szegénység
Néha meg látogatja.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!