Szerző
Szabolcska Mihály

Szabolcska Mihály

református lelkész és költő

1861. szeptember 30. — 1930. október 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 5132 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Szabolcska Mihály

Egy nap, meg egy este...

Egy nap, meg egy este
Minden esztendőben
Szeretném, ha király
Lehetne belőlem.

Ha nem is, ha nem is
Valami sokáig:
Karácsony szombattól
Karácsony napjáig.

Karácsonyszombatján,
Hogy a csillag támad:
Kinyitnám aranyos,
Gyöngyös palotámat.

Minden elhagyottat
Oda gyűjtögetnék,
Sápadozó árvát
Szárnyam alá vennék.

Ha koldus, ha bűnös,
Nagy birodalmamba'
Szerető szó nélkül
Senki sem maradna.

...karácsony estéjén
Minden esztendőben
Szeretném, ha király
Lehetne belőlem!

Szabolcska Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!