Szerző

Balogh Gyula

költő

1832. június 8. — 1855. november 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 890 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 9.

Megosztás

Címkék

Balogh Gyula

Reggel

Fölmosolyg a hajnal
Bíbor köntösében,
Uj életfény reszket
Harmatos szemében.

Kis rózsák, ibolyák
Illatkéjt lehelnek,
A pacsirták könyes
Szemmel énekelnek,

Oh be szép az élet
Újra ébredése!
Éj után a fényes
Hajnal érkezése!

Lassan lép az éjnek
Néma sátorához,
Mint ifju szerelmes
Hölgye ablakához.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!