Szerző

Jörgné Draskóczy Ilma

költő és újságíró

1884. december 3. — 1945. január 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 610 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Jörgné Draskóczy Ilma

Imádság

Isten!
Szó kell-e néked: hogy érts? Messzehangzó?
Kiáltó ének, felzúgó harangszó?
S ruhamegszakgatás és térdreomlás:
Hogy láss?
Neked?
Ki önmagunknál jobban értesz minket,
Ki megszámlálod vergődéseinket
S tudod, hogy minél súlyosabb a bánat:
Szavakká annál nehezebben válhat.
- S Téged ne kötne össze erősebben
A sebzett lelkű szegény halandóval
Minden betanult, lemorzsolt imánál:
Egy könny... egy sóhaj?

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!