Szerző

Pólya László

amerikai magyar költő

1870. december 28. — 1950. március 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 455 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pólya László

Kiszuperált öregek

Olyan, mint a diktált béke
Az öreg kor jobbkezére
Ráparancsolt nyugalom...
A nyomunkba minden emlék,
A szivünkbe minden álom,
A ma villámvonatáról:
Lehajított, ócska lom!

Panaszkodni? Hisz az élet
Mifelénk csak bú, panasz.
A "hogy is volt" stációin,
A tett, erő ünnepén is:
De sok magyar lemarad!

Ha láttunkra még dorombol,
De a jelen másra gondol,
Múltra, voltra rá se néz.
Pedig, pedig rajtunk kezdte,
De felettünk összetette:
A munka is a kezét!

Huszonötöt még ha mér rám,
Megérem a századot...
De a bú, baj kongathatják
Felettem a kor harangját:
Még mindig dudolgatok!

Hallga, hallga: meseálló,
Mesemondó öregek!
Ha az érzés szívbe rejti,
Szavunkat is elfelejti...
Még szomorúbb lesz a nóta:
Ha minket is eltemet!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!