Szerző
Petőfi István

Petőfi István

költő, mezőgazdász, Petőfi Sándor testvére

1825. augusztus 18. — 1880. május 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 475 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Petőfi István

Zavaros a...

Zavaros a Duna vize,
Csalárd a szeretőm szive;
Csalárd szivű, hamis lelkű...
Be kár, hogy oly szép termetű!

Ha én aztat tudtam volna,
Hogy a hited olyan csalfa,
Rád sem néztem volna soha,
Verjen is meg a Jehova!

Engem ugyan megcsufoltál,
Szeretődnek elvállaltál,
Elvállaltál, megtagadtál,
Engem szépen itthon hagytál.

Sima képedet a ragya
Ezért veretlen ne hagyja;
Vagy ha fenn ülsz a lovadon,
Ess le róla, - rugjon agyon.

1846.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!