Szerző
Petőfi Zoltán

Petőfi Zoltán

színész és költő, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia fia

1848. december 15. — 1870. november 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 583 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 23.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Petőfi Zoltán

Jaj de csalfa...

Jaj de csalfa, jaj de csalfa
A leány,
Hány elhagyta a kedvesét,
Jaj de hány!
De nem marad büntetlenül
Egyik sem,
Mert a csalfát nem szereti
Senki sem.
Nem búsulok, nem búsulok
Én többet,
Nem hullatok, nem hullatok
Több könnyet.
Vannak lányok, találok én
Magamnak:
Ki engemet örömest meg
Csókolgat!

1862

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!