Szerző
Kemény Simon

Kemény Simon

költő, író, újságíró és szerkesztő

1882. augusztus 19. — 1945. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 303 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kemény Simon

A váza

Karcsu tested furcsa virágát:
Hadd szagolgassam a fejed,
Lila nagy szemedet a drágát,
S rozsdás hajad, amely befed.

Az asztalon nagy aranyváza,
Szép virág hadd teszlek bele,
S hogy el ne hervadj lázba, fázva,
Véremmel csorgatom tele.

Nyugat, 1910 / 1. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!