Szerző

Finta Zoltán

költő, író és újságíró

1896. április 7. — 1947. október 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 304 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 3.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Finta Zoltán

Kis virágének

Mikor a föld vérétől pezsdült
erdő a kontyát mind lebontja,
lengetve piros pántlikákat
igy zeng a tavasz friss heroldja:

"Május van! ...S szemzett rózsarügyként
foganj meg már egy szívbe oltva
s bús bogáncsként tengő életed
legyen az öröm csipkebokra."

De gonosz csőszök a régi búk,
most is mögöttem sántikálnak
s szűz várakozással megdobbant
szívektől visszaráncigálnak.

Lásd - ispilángi rózsaágra
tilalmas nékem itt hajolnom.
Istennek szánt rügyeimet hát
magamban mind, mind visszaoltom.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!