Szerző
Beöthy László

Beöthy László

színigazgató, újságíró és költő

1873. április 13. — 1931. május 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 282 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. október 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Beöthy László

A búcsúzó szerelem

Nincs több, mint két ezredéve,
A szerelem itt lakott,
Árnyas erdő sűrűjébe',
Patak partján, szép Athénbe'
Kvártélyt mindenütt kapott.
Forró vérű ifjak, lányok,
Csókra vágyó emberek
Közt talált, bármerre járt ott,
Otthont a nyilas gyerek.

Ritka napnak szép vendége
Most, mint a vándor-madár,
Elment tőlünk föl az égbe,
Kék, szerelmes messzeségbe,
S hozzánk csak vizitbe jár.
Férfiaknak száz a dolga,
Csak a lány ér rá s szeret,
Köztük hát, mihaszna volna
Folyton a nyilas gyerek.

Száz év múlva — ez a vége —
Nem jő többé idele,
Hol az ember felesége
Izzad, fárad mint a férje,
S egy sem bajlódik vele.
Egy se nézi, jó-e, szép-e
A kivel köt — üzletet:
Nem lesz férj s nő versenyébe'
Nyűg szegény nyilas gyerek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!