Szerző

Turcsányi Elek

író és költő

1889. május 28. — 1944. november 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 452 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. május 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Turcsányi Elek

Engedd meg, hogy visszaszaladjak

A hold, a sanda képű hold,
Ma megölelt és rámhajolt.

A fákon apró lángok égtek:
A csillagok a fákra léptek.

A csillagok a fákra léptek:
A fák az úton összeégtek.

*

Egy csillagot kezembe vettem;
Nem égetett; zsebembe tettem.

Hazáig hoztam ezt a kincset,
Itt vettem észre csak hogy nincs meg.

Tán nem szereztem igaz úton,
Hogy elvesztettem így az úton.

S te azt hiszed, hogy ez csak álom
De elhozom, ha megtalálom.

Engedd meg, hogy csókot ne adjak;
Engedd meg, hogy visszaszaladjak!...

Nyugat, 1917 / 14. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!