Szerző

Turcsányi Elek

író és költő

1889. május 28. — 1944. november 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 366 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. április 9.

Megosztás

Címkék

Turcsányi Elek

Naptár

Januárban kezd az év:
Új a lélek, új a hév.

Februárban se lankad:
Él a föld már alattad.

Márciusban, tavasszal,
Mosolygó ég vigasztal.

Áprilisban viráqok
Előtt szived kitárod.

Májusban már melegszel,
Zöld fák alá menekszel.

Júniusban aratnál,
Friss cipóba harapnál.

Júliusban lugasban
Gyönyörködsz a magasban.

Augusztusban barangolsz,
Hegyen-völgyön csatangolsz.

Szeptemberben az esték
Szilaj kedved meg esték.

Októberben gyanakszol,
Köddel, sárral marakszol.

Novemberben feléledsz:
Ha nem mozogsz, nem élhetsz.

Decemberben kisétálsz
S új esztendő elé állsz...

Kincses Kalendáriom, 1935

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!