Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 696 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. február 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Szenes Hanna

A testvérekhez

Ha mi hagytuk abba
Vegyétek ti nyakba
A nehéz, hatalmas
Jármot.

Homokos talajra
Építsetek újra
Itt a kék ég alatt
Mindent.

S tudjátok meg: a hála
És igazság ára
Drága.

Nahalal, 1941. május 4.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!